tirsdag den 28. oktober 2014

Fællesskabsfølelse og ja-hat


Fortiden har jeg haft en rigtig nedturs-følelse og et dyk ned i mørket, hvor selvværd, selvtillid og glæde ikke har passet helt så godt sammen.
Jeg har ikke set nogen mening med studiet og generelt været enormt negativ, mut og trist. Jeg har manglet nogle ting i min hverdag, for at føle mig "hel". Jeg er en meget social person og en rigtig tryghedsnarkoman, hvilket blandt andet har gjort mig rastløs efter bruddet med min ekskæreste. Men jeg er begyndt at tage initiativ til ting eller have ja-hatten på i forhold til arrangementer og idéer i hverdagen, hvilket giver mig fornyet energi og en dejlig følelse i kroppen.Her til aften blev der, gennem Frivilligcenteret Roskilde, afholdt et arrangement kaldet "Bedstemad". Vi var ganske få unge og lige så mange gamle, der sammen skulle handle ind og lave aftensmad. Menuen stod på Frikadeller med Stuvet Hvidkål. Det var et hyggeligt tiltag med plads til humor og madlavningsfærdigheder, hvilket vi alle nød godt af.  Det endte endda med en nogenlunde planlagt "næste gang" med diskussioner omkring menu'en og gode holdninger omkring, hvad der gør dette godt. At det ikke er maden der i sig selv skal være det vigtige element, men fællesskabet og det at lære hinanden at kende, på kryds og tværs af aldre, kulturer og baggrunde.


Dog skal det lige siges, at maden var værd at komme efter og det gjorde bestemt også hyggen, meget mere hyggelig!


Jeg er simpelthen så glad for at være med til at etablere noget fællesskab (i hvert fald i nogen grad) her hvor jeg bor. Endvidere er jeg også glad for at være kommet i kontakt med Frivilligcenteret Roskilde, blandt andet som fotograf, men også som en person, der er med til at få andre folk med.

I den anledning har jeg også tilmeldt mig et nyt projekt kaldet "Buddy Ordning" (som indtil videre er så nyt, at der stadigvæk er en masse planlægning i gang). Kort sagt handler det om at hjælpe andre unge, med at socialisere sig. Det vigtigste element i dette er, at finde fælles interesserer og ud fra dette, etablere et bekendtskab. Jeg synes det er et projekt der lyder yderst interessant og et tiltag, som jeg gerne vil hjælpe på benene, støtte og skabe opmærksomhed omkring. Derfor har jeg fortiden optur over alle de ting der blomstrer op omkring mig. Jeg prøver at have "ja-hatten" på, fordi jeg kan mærke, at det giver et boost til mig (i min hverdag).
Endvidere rykker det også i nogle ting i mig, i forhold til min personlige udvikling, mit syn på mig selv og det jeg føler, at jeg står for. Så alt i alt er jeg godt tilfreds med den vej tingene går.
Jeg er begyndt at føle mig oppe igen, efter at have været nede og vende. Det er virkelig dejligt at gøre hvad man vil, med sit liv.
Jeg er begyndt at føle, at jeg har rigtig mange kompetencer og egenskaber, som der bør komme til udtryk. Så derfor håber jeg på, at jeg kan få gang i en masse ting. Dog uden at få for mange jern i ilden, på én gang.

Efter i dag blev nogle af os enige om, at det der fælles spisning jo er ret så hyggeligt og alt for undervurderet. Især fordi vi bor så tæt på hinanden. Så det er noget vi vil forsøge os med, "bare os unge".


Her var lige lidt Carpe Diem følelse og glædes energi i forhold til mig selv og min tilværelse.
Utroligt som ens verden kan vende på en tallerken. Hurra for livet og for Carpe Diem!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar